الأربعاء، 3 مايو 2017

عمل الشيبسى بالبيت زاى بتاع المحلات بنكهات طبيعية من صنع يدك

بصى يا ستى قطعى البطاطس زى ماانتى عايزة
اصابع او شيبسى


نكهة الطماطم : اعصرى طماطماية وحطى عليها ملعقة ملح + ملعقة خل +ملعقة فلفل اسود
وانقعى البطاطس فيها لمدة ربع ساعة قبل القلي طبعا البطاطس هايكون لونها احمر.


نكهة الكاتشب : ملعقتين كاتشب + ملعقة ملح + ملعقة خل +ملعقة فلفل اسود انقعى برضة البطاطس زى الخطوةاللي فاتت.


نكهة الخل : كلكم عارفينها طبعاتنقعوا البطاطس في الخل والملح ( اعتقد ان فى اخت في المنتدى كانت كاتبة حاجة عنالبطاطس اللي بتتنقع في الخل ).


الشطة والليمون : ملعقة خل + نص ملعقة شطة + عصير ليمونة +ملح + فلفل اسود.


لازم النقع يا جماعة اطول فترة ممكنة علشان النتيجة تكون افضل


كل الطرق دى مجربة يللا ورونى الهمة


طبعا بقي انتى وابداعك ممكن نكهة كاري وممكن بهارات وممكن ثوم للي يحب وبصل كمان

ودى كمان وصفة
المكونات
ملح
بطاطس
مياه
خل
زيت

طريقه العمل بقى:
الأول بدل ما البطاطس تطلع غليظه هنقطعها بالمقشره علشان تكون رقيقه
و بعدين نحط شويه خل و مياه و ملح في العلبه البلاستيك
و بعد كده نحط شرايح البطاطس في المياه بالملح و الخل و نسيبهم شويه حوالي ربع او نص ساعه على حسب ما انتوا عايزينها مقرمشه اد ايه
و بعد كده سخنوا الزيت في الطاسه و صفوا البطاطس و اقلوا البطاطس اول ما الزيت يسخن
و بالهنا و الشفا.


وكمان وصفة

تقشير البطاطس وتقطيعها على شكل شيبس
ثم شطفها جيداحتى ينزل النشا منها وتحمروتطلع مقرمشة
وشطفها بشوية خل ثم بالماء.

الان جه وقت وضع الطعم لها

طعم الكباب
بوضع مكعب مرقة لحم وشوية ملح صغيريين

طعم الفراخ
مكعب مرقة دجاج وشوية ملح


طعم الجبنة
بوضع الجبنة اللى تحبوها مثلا بشر جبنة رومى, جبنة حادقة , مش,الجبنة اللى تحبوها لكن الموتزريللا لا.

طعم الملح
شوية ملح حسب الرغبة

طعم الكاتشب او الطماطم
بوضع بعض الكاتشب


طعم البيتزا
بوضع بعض خلطة البيتزا عليها


وتقدروا تخترعوا وتوضعوا الطعم اللي تخترعوه وتحبوه
بعد كده تنقع الشيبس في الطعم حتى تتشربه جيدا
ثم تحمر فى زيت غزير حتى تصبح ذهبية اللون ومقرمشة
ثم تستخرج من الزيت وتوضع على ورق ليمتص الزيت منها ثم تقدم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق